Study (?)

Sitter inne i köket i min lägenhet. Balkong dörrarna är öppna och en sval bris kommer in med jämna mellanrum. Jag hör grannens underlater vissla utanför och bilarna svischa förbi nere på gatan utanför. Solen gassar ute på balkongen och det är närmare 27 grader. Ett nej till ett besök på stranden och ett ja till att gå och träna.
Måste plugga. Har pluggat och strukturerat mitt plugg. Nu är det bara det hårda kvar.
Är trött. Seg. Omotiverad och har ångest! Sitter och letar efter utbildningar till hösten och söker skolor, språkkurser utomlands. Vill än inte återvända hem till Sverige. It's just not for me.

Ska fortsätta nu. Ses!


When u don't have any plans!

Så detta är vad jag och Kilian har haft för oss idag! Försökt att roa oss själva och jag fick denna briljanta ide! HAHAH! Skrattade helt otroligt mycket!
Tanks My love for Always entertaining me :)



Just saying

Btw!!
Detta är vårat väder näst kommande vecka! :) Man klagar ju inte!



BBQ & Freddy Got Fingered

Jag, Jesper, Kilian, Alexandra och Diana är på min balkong...varmt. God BBQ och härligt sällskap och "jag har aldrig!".
Nu kommer Vodkan fram och senare blir det premiär för den hemska ur spårade komedin "Freddy Got Fingered" typisk Kilian smak på film och musik....hemsk. haha!
Senare är det tid för Butterhead!!!!!! - Galet roligt!


Media Management

Så. En av mina 5 kurser som jag går här i Grekland är Media Management. Vilket Faktiskt är en av dom vettiga kurserna. Vår lärare är lite små nördig och osäker men han är nog fruktansvärt smart!! Han har precis avslutat sin bok: "media management" och är projektledare för en helt konvent inom ekonomi.
Idag har det varit sol sol och ännu mer sol! - sommaren är nog här. INTE JINXA då det är regn på lördag.. Kanske.
Har legat på balkongen hela dagen och jobbat på brännan, tittat på serier, läst min bok "där regnbågen slutar" och njutit.
Har fått dåliga nyheter igår och idag så behövde rensa huvudet.
Ciao!
xoxo


Erasmus school

Sitter just nu på lektion "Talk, interview and discussion programme" vilket är rena rama sömnpillret!!!
Vi tittar på ett Word-dokument och hon läser innantill. Jag kan verkligen inte koncentrera mig och när man är på såna här med andra ord värdelösa föreläsningar känns det som om man sitter och slösar en massa tid.
Även om man är Erasmus och livet leker och man har mer eller mindre inget bestämt att göra så är detta helt värdelöst.

Idag skiner solen. Det är hyfsat varmt och man kan ju inte egentligen klaga. Jag bor ju trots allt i Grekland.

Hade tänkt skriva mer inlägg om kulturen och krisen här i Grekland och uppdatera med mer bilder. Hoppas ni där hemma har det bra.

Btw om 10dagar åker vi (ca26pers) till Cypern! Yay!



B U T T E R H E A D

Idag är jag bakis. Eller nej, jag har nog inte hunnit nyktra till än för att kunna bli bakis. Igår var legendarisk. Det var en mycket chilad kväll och vi hängde en massa Erasmus studenter nere vid hamnen och drack och lekte lekar och snackade. Sen gick vi vidare till Butterhead vilket är en lägenhet med Drum'n base musik/DJ och en massa billig sprit. En Tequila "Shot" är ett glas..........
Kvällen var drama fri och jag hade fantastiskt kul! Lite ont i nacken idag efter allt fläng på dansgolvet.
Livet är allt bra ibland.
Nu iväg med Kilian och äta Lunch!!! Ich Bin ser Hungrig.....


Aegina Island - Paradiset


Aegina Island är ett paradis. Kände mig så lycklig när jag var där. Allt är så vackert. Vi hyrde en bil och åkte runt lite. Åt Giros och på en annan rekomenderad restaurang. Hotellägarna var fantastiska och 25€ för två personer en natt inkl. frukost är en bra deal! :) Stackars Kilian var sjuk men hotellvärdarna lät oss checka ut senare och gav den stackars kraken paracetamol och té.


Athina - Αθήνα

Athens
(På tåget kl.07.30, utsikt från fönstret. Resan tog 6h från Thessaloniki - Aten)
Aten är en mycket vacker stad. Ruiner och vacker omgivning. Kulturen däremot är helt annorlunda. Den helgen vi besökte Aten var det ortodox påsk som firas i över 2 veckor och på stan kunde man se små kycklingar säljas för mindre än 1€. Aten är absolut en stad man ska besöka med sin käraste. Vackert.


Överallt i Grekland kan man hitta street art. Den första bilden är ifrån Atens "gamla stan" och den andra hittade vi utanför vårat hostel. En man som spränger Euron...jo, problem har dom. Den tredje bilden är Kilian med hans egen ras, lite internt men han är en Pingvin och jag gillar Pingviner dom är mycket söta. Jag är tydligen en eskimo.


Acropolis var ett självklart val att gå till och turista som alla andra tusen vallfärdare. Parthenon är en mycket vacker ruin som lyses upp på natten. Uppe på Acropolis topp ser man ut över stan vilket är en fantastisk vy.


The Old Olympic stadium. Den andra och tredje bilden är jag och Kilian sittandes i "kunga tronerna" där majestäten satt under olympic games där dom kunde se ut över stadion och de nakna männen som utför olika sporter.


Den första bilden visar mer eller mindre hela "old olympic stadium". Kilian säger att 1:an är lycklig (självklart) den som kommer trea är glad eftersom den just klarade sig till prispallen, men den som kommer på andra plats är bitter och ledsen för att den inte kom på första plats. Stockholm arrangerade the olympics 1912 i vårt vackra Stockholm.



Men jag är fortfarande no. 1!!


Parlamentet. Man kan få betala för att få duvor på sig och sedan en bild på det. Även se "soldaterna" spatsera och växla i en hästliknande dans.



Video och bilder från Aegina Island kommer snart.

xoxo







Desire

I Don't eat. I Don't sleep. I do nothing but think of you.

Hey I was wondering if you know the different between love and obsession?
- NO

What is the differen between obsession and disire?
- I DON'T KNOW

Do you think this feeling can last forever?
- U MEAN LIKE, FOREVER EVER? FOREVER EVER, FOREVER EVER?

God, I hope so.
- ME TOO




Ache







"I know...This is when you tell me that I'm only one chapter in your whole book"




Liberty 1 Hotel

Hej!
Klockan är nu snart 11 och För en timme sen kom vi tillbaka från frukosten. Kilian är fortfarande mycket sjuk. Feber, huvudvärk och hostar. Detta är samma scenario Som när jag och Rick åkte till Åre För att Åka skidor. Han var sjuk hela semestern och Jag lekte sjuksköterska...ah!
Tyvärr så är det söndag och allt i Grekland är då stängt. Jag sa åt honom redan för tre dagar sen att vi borde gå dit men ni alla vet väll hur män är. Dom "vet ju bäst" men i slutändan är det vi kvinnor som får ta hand om männen.

Hur som helst. Turista idag blir väll inte av. Utcheck idag kl.14 och hyrbilen måste lämnas tillbaka. Vi sa kl13 så nu måste vi ringa och fråga om vi kan lämna den senare.

För övrigt ska jag inte klaga! Sitter på balkongen med en bok i Handen men 26grader sol och havsutsikt. Så det så!!

 



Aegina Island

Hey all!

Vi har nu tagit färjan över från Pireus hamn, i utkanten av Aten, till den fantastiska ön Aegina.
Vi hyrde bil och har åkt längst kusten och nu hamnat i Aegina Marina vilket är en fantastiks mysig och lugn by. Det är en mycket attraktiv turistort när det är säsong men just nu är det nog bara jag och Kilian och några få stackare till här.


Ön är fantastiskt vacker och jag är otroligt glad över att vi kom hit. Kilian har tyvärr sjukt hög feber och känner sig inte på topp men han kämpar på och imorgon ska vi turista runt hela ön!

 

 



Ἀθῆναι

Så dagen är här. Jag och Kilian tar morgon tåget kl. 07.04 från Thessaloniki till Aten (!)
Planen är att åka till Acropolis of Athens, samt museumet och massa andra bravader. Är sjukt exalterad. Det enda som vi båda är nervösa över är att på fredag är det det 13:e.....
Vi har båda väldigt roligt tillsammans och har både en och annan gång hamnat i trubbel så förhoppningsvis inget besök på polisstationen i Aten, inga fler besök på gay barer där vi inte är välkomna och heller inga jamaicaner som jagar oss genom stan.

Nästa vecka är planen att vi hyr bil och åker till macedonien och sen kanske Sofia...Förhoppningsvis går planen i lås och Kilian kör, eftersom jag inte har något körkort. Shit, jag måste verkligen skaffa mig ett körkort.

Ha det gött!

(Bild tagen av Sandra)

xoxo


RSS 2.0