Does it work now?

Hey! Sitter i frisörstolen just nu och fixar till mitt blonda hår! Ska bli sommarfin och lägger i lite bruna slingor för att inte ha den hemska mörka kanten i hårbotten.
Folk tror att jag har grekiskt påbrå eftersom jag är blond med mörk hårbotten...det är något jag starkt vill undvika så sprang till hårfrisören!! Jag är ju inte ens mörkhårig. I grund och botten är jag blond. Råttfärgad som vi i Sverige skulle säga.

Frisörskan är Stella och hon driver familje salongen "Hair cut" vilket ligger en gata upp från Kamara.

Bilden nedan har jag visat henne för att hon ska förstå på ett ungefär hur jag vill se ut.

Ha en bra dag! Ikväll är det kursen: language of documentary (exalterad)



Can Germans speak Swedish?!




At a birthday party it got heated between a German and a Sweede....
"Håll käften knäppgök! "
Swedish leasson 1.


Americans can Speak Swedish...

or.......??




μπακλαβά & μπουγάτσα


En härlig eftermiddag vid hamnen testade jag, Kilian, Jesper och den danska besökaren Mattias på Greklands olika Sweets. bland annat mina favoriter μπακλαβά (Baklava) och μπουγάτσα (Bogatsa). Allt smakar socker, sockerkaka och ibland om man har tur - lite honung och nötter.
Allt smakar mer eller mindre likadant. Och sockerchocken är på hög nivå när man tryckt i sig dom.




Just a normal Sunday for an Erasmus




Söndas var det soligt och mycket fint väder här i Thessaloniki. Och självfallet möttes vi alla upp för en promenad och häng längst hamnen och vattnet... Allt i sin vanliga ordning. Hårt liv som Erasmus student.


Σάββατο (Lördag)

I Lördags var det Micha's Födelsedag och gänget samlades för att äta underbar middag i gamla stan. Även kallat Ano Poli på grekiska.

Claudia, Mattias, Jesper, Kilian, Tristan, Sandra och Stephanie



Greek Lunch

Sitter i Solen, i Grekland, i Thessaloniki, på min balkong. Solen gassar och det är väl cirka 24grader om inte mer i solen. Jag äter min lunch med solen i ansiktet och ett lätt rött bröst. Fetaost, Sallad, tomater, spring onions och en kycklinggryta. Livet kan inte vara mer underbart än så här.



P.s Imorgon kommer Världens bästa mamma och hälsar på! - Mami, can't WAIT to see u again. Big Love.



Suprise Party and University Party

Vi är nu inne på vecka 12, alltså min 11 vecka i Thessaloniki, Grekland. Oj oj oj vad tiden går fort. Helgen som gått har varit helt fantastisk och såg ut så här:


Fredag: Överraskningsfest för Luca och Mica

Mica och Lucas födelsedag. Stackarna hade spontan bjudit in alla till Tavernakväll men ingen kunde komma. Vi hade nämligen andra planer. Vi ordnade en överraskningsfest för grabbarna som fyllde 25 och 26. Snacks, hembakad choklad-banan kaka, Brownies och trevligt sällskap.


Luca & Micas Födelsedag och Överraskningsfest


Därefter iväg till nattkluben H O  M E där vi dansade våra lurviga. Sedan till Universitetet för konsert med alternativa människor i en weed rökfylld lokal. Mums.



xoxox


Life of an Erasmus

Igår var det dokumentärer för hela slanten! Först två visningar och därefter en dokumentär kl.22.30 "Whores Glory" Fascinerande dokumentär som skildrar prostiterade kvinnors vardag. En kontrast mellan religion och sexualitet. Det utspelade sig i Thailand, Bangladesh och Mexiko. Därefter var producenten där och pratade om filmen och varför han valde dessa länder etc etc.
Därefter igår kväll var det alkoholstressa och sen iväg till "House warming fest" med temat "Put your sunglasses on". Där kunde man se alla olika slags solglasögon med mera. Jag, Kilian, Jesper och Mattias (Dansk besökare till Jesper) kom precis efter att den grekiska polisen vart där. PJU! Inge mer strul med polisen! ;)
Inte nog med att det var en polisbil som kom till festen för att säga till så var det även en civilbil och civila poliser som ville komma förbi och ta sig en titt. Kanske deras Torsdag inte var så händelserik.

Idag fick man ju betala för det. Bakis och trött....En Erasmus vardag! Kl. 11.00 var det Workshop med producenten av dokumentären "Whores Glory" och mer eller mindre var det frågestund igen. Jag somnade till och Kilian kunde inte hålla sina ögon öppna. Goa Sandra var dock på allärten då hon gjorde det kloka beslutet att inte följa med ut. Men men vad gör det om tio år?

En promenad längst hamnen och vattnet under den underbara solen. Starbucks kaffe i handen. En promenad till den lokala grönsakshandlaren och inköpte Zuccini, champinjoner, paprika, rödlök och fantastiska jordgubbar för endast 4€! Sen iväg till grekiska bageriet för att köpa Bugadza! Bugadza är en grekisk efterätt...ungefär som smördeg med vaniljcreme i.

(p.s min svenska och meningsbyggnader är helt åt skogen - I know! Men eftersom jag pratar engelska hela tiden och försöker lära mig grekiska och tyska på en och samma gång så är det ett mission att sen helt plötsligt ändra till svenska...men ni förstår mig, right?)



I'm Home with news!

Dad I'm Pregnant with a greek.
KIDDING!
Detta var min första basketmatch någonsin! Men hade fruktansvärt kul men var ibland lite rädd! En film kommer senare som visar mer vad jag menar.
Bilder från matchen. Nikos, Jag, Tasos och Stella..bland annat.. Jag och 10 000 testosteron fyllda män!
'


Date a Greek ?

Idag är det onsdag och Derby i Thessaloniki. I basket.
Jag och några vänner var på en bar som heter "Woodstock" förra veckan och har varit där en gång innan. Så bartendern där kände igen oss. Snackade lite med honom och helt plötsligt blev jag medbjuden på Derby match. ARIS heter laget och jag förmodade att det var Fotboll eftersom det är relativt stort här i Thessaloniki.

Vi bytte nummer. Han heter Nikos. SJÄLVKLART!

I Måndags fick jag ett sms och förfrågan om jag ville följa med honom på Basketmatch. BASKET?! hm. Hade helt fått det helt om bakfoten. Trodde som sagt fotboll. Men sport som sport! Har inga problem att titta på sport och dricka öl. Live som på TV.

Så nu kl. 17.00 ska jag möta upp denna Greek och kl.19.00 är det avspark (??) säger man avspark i basket? Uppkast?! Avkast....? hm.

Är lite nervös. Han köpte biljetten till mig och sa "Det är en present från mig till dig"
Så frågan är: Är jag påväg mot mi första dejt med en greek?




Exalterad men nervös! Ha en bra onsdag alla!!







xxoxxx






I've Tried.

Hey All!
Jag har försökt hålla er uppdaterade via min iphone men Blogg.se's app har inte fungerat för mig alls!!

Jag vet "sorry sorry" men kommer nu med lite uppdatering! Se nästa inlägg!



RSS 2.0