Urban Dance Festival

När jag var påväg hem från Cypern läste jag på planet i deras "travel guide" om en rekommendation att åka till Stockholm. Mellan den 10-18 Maj var det "urban Dance festival" var det någon som var där?

I artikeln kunde man lära sig att dansa breakdance tyckte att bilderna var söta haha.

Sitter nu i klassrummet och pratar om radio. Intressant. Upprepande. 27 grader sol....vill ut och sola! :)
Puss alla. Ha en bra dag!

Btw! Igår slog ni tittarrekord på bloggen! TACK! :)



Grekland i Kris Del. 2 : Grekland som EUs Försökskanin

I början av Mars i år var det "Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης" - det vill säga 14th Thessaloniki Documentary festival. Jag spenderade många timmar under den här festivalen framför bioduken eftersom jag absolut älskar dokumentärer. Det dominerande temat var självklart krisen. Just då kände jag att krisen är lite väl uttjatad och ville helst inte gå och se en dokumentär om krisen då jag själv mer eller mindre hör och ser den varje dag. Men ska passa på att påpeka att det är mycket som en utlänning som jag inte ser. Mycket skit och åsikter som jag inte hört.

Vi gick och såg totalt två dokumentärer om krisen i Grekland. Det jag först har och säga om dessa filmer är att det är väldigt subjektiva. Men där finns även en diskussion om det är ens möjligt för en dokumentär att vara helt objektiv. - Nej jag tror inte det, men dock kan en film vara mer eller mindre subjektiv och vara mer åt den objektiva/neutrala hållet. Det går. De här dokumentärerna har en sak gemensamt. De båda har fokus på att lyfta fram Grekland som ett land i kris och som ett offer för EU. De båda filmerna säger att det är EU som har medvetet försatt landet Grekland i kris och gjort dem bankrupta. Grekland är EUs försökskanin.


Så här lyder beskrivningen av dokumentärfilmen "155 Sold":
"Greece has been chosen to be the first European economy experiment and is the first EU Economy war Victim of the New World Order[..]"

Den andra dokumentärfilmen är "Oligarchy" och filmbeskrivningen lyder:
"An undeclared war, which must remain secret, has broken out across the planet. It is conducted by a handful of bankers and politicians that rule the world in defiance of democracy. Over the past few years, the epicenter of this conflict has been transfered to Europe. And Greece has become it's testing ground. In European Union, a group of eight people [..] has the power to force elected prime ministers to step down in order to appoint new ones, of it's own choice. The team is known as the "Frankfurt group" [..]"


Rätta mig om ni tycker att jag har fel, men VARFÖR skulle EU vilja utse Grekland till ett offer för ett ekonomiskt experiment?! Om Grekland faller så faller Spanien och senare Italien. Vilket i sin tur kommer att påverka resterande av världen på ett eller annat sätt, mer eller mindre. Oligarchy var en otroligt subjektiv dokumentärfilm. Jag var nästan arg när jag såg den. Bra dokumentärer, enligt min åsikt, är inte så färgade och hjärntvättande. Bra dokumentärer ska vara enligt mig informerande om en rådande verklighet (!). Det var som om producenten ville hjärntvätta det grekiska folket och få dom att tro att EU bara utnyttjar det grekiska folket och att det är världen, "frankfurt gruppen" eller EUs fel att deras land och liv är påväg att dala utför. Mitt sällskap den kvällen var inte alls glad och kände sig väldigt förnedrande framställd av filmen då producenten presenterade Tyskland som Greklands värsta fiende.

Det som chockade mig mest var att efter filmen kändes det som om någon gjort ett desperat försök att försöka få mig tro att Greklands problem har inget med Grekland själv att göra och att dem egentligen är ett offer. I början visste jag inte vad jag skulle tro längre. Men ju mer jag pratade med mina vänner insåg vi snabbt och landade med fötterna igen och jag köpte inte filmen största budskap. För det andra chockade det mig något så otroligt när hela teatern efteråt ställer sig upp och klappar händerna. Producenten var närvarande den här kvällen och tusen frågor ställdes till honom. Men verkligen inte dom rätta och tuffa frågorna som "varför anser du att just Grekland är ett offer för EU" eller "varför valde du dessa tyska politiker att intervjua då dessa är extremt höger?". En kompis till mig hade faktiskt en diskussion med honom efteråt. Han presenterade Tyskland på ett väldigt dåligt sätt och hade intervjuat helt fel personer så som journalister på en tidning som inte gör bra journalistik (motsvarande hänt extra). Producentens svar var att han medvetet hade valt dessa journalister och dessa politiker från Tyskland då han ville vinkla dokumentärfilmen på detta viset. Han medgav även att det är en subjektiv film och att detta är hans åsikt. Dock framkommer inte detta alls i filmen. Fick mig dock en rejäl tankeställare.


Äldre grekisk man. lärare ca. 50år
En av mina kurser här i Grekland är "international relations and the media" vilket är en så kallad "tutoria" vilket menas med att man skriver en uppsats och skickar in. Om man vill kan man komma förbi lärarens kontor och diskutera olika ämnen. Första och enda gången jag träffade honom var i början av terminen. Jag kliver in på hans kontor och där sitter även två andra tjejer från Nederländerna som även har den här kursen. Vi börjar diskutera ämnet, som även är kursens namn, och vi glider genast in på krisen. Detta var bara några dagar efter att jag sett dessa dokumentärer. Mannen säger att det är så hemskt att EU har valt just Grekland som deras ekonomiska experiment och att de är försökskaniner för resterande Europa. Han frågar sig varför just Grekland blev valda och säger att det har säkert något att göra med att Grekland är ett så kallat "litet land" i jämförelse med exempelvis Tyskland.

Jag frågar honom vad det är som får honom att tro att EU vill experimentera med Grekland. Han svarar något i stilen med att det är väll så man lär sig. Att då vet resterande av Europa vad som fungerar. Det är samtidigt mycket defusa svar han ger mig och glider snabbt över till ämnet USA. Han säger att det är ett maktland som fungerar alldeles utmärkt och att Grekland borde lära sig av dom och införa samma sociala system. Det oroar mig att en äldre man faktiskt tror att USAs sociala system skulle rädda Grekland och ifall Grekland hade haft detta system hade de aldrig vart i kris.
Vart tror ni att stormakten USA är påväg?! Hur kommer det landet att se ut om 10år?


Det har nämnts, från och till, allt från butiksbiträden, lärare till fotgängare att de seriöst tror att Grekland har utsetts till försökskanin. Det kanske är så att ni läsare håller totalt med dessa greker vilket är helt okej. Ge mig då gärna mer kött på benen om varför on earth EU skulle komma fram till detta beslut?

Inga skatter, idioter till politiker,lögner för att få vara med i EU, inget fungerande politiskt system, demonstrationer, siesta, en regering som betalar invånarna, en massa röda dagar...listan är lång. Detta är kanske några av sakerna man bör titta på innan man lägger skulden på någon annan??????






It breaks my heart

För 6 månader sen flyttade jag till Grekland. Hade ingen aning om vad som skulle hända eller hur jag skulle trivas. Alla skämtade med mig om krisen och la till ett garv och sa "Lycka Till".
Jag tror och hoppas att min tid här har utvecklat mig som person. Jag tror främst att det har fått mig att respektera och förstå andra kulturer otroligt mycket mer. Har även lärt känna fantastiska nya vänner. En viss person ligger mig otroligt varmt om hjärtat och jag hoppas att detta inte är slutet.

Dessa 6 månader är det längsta jag har vart ifrån min familj. Jag längtar självklart efter dom och trodde att jag (som när jag flyttade till London) skulle få ett nervöst sammanbrott och vilja, at some point, åka hem i början av min tid i Grekland. Det har aldrig skett. Jag känner mig som hemma här. Jag trivs, har fantastiska vänner, det är billigt, varmt (ibland) och ett fantastiskt reseutbud. Men det krossar mitt hjärta varje gång jag pratar med min pappa i telefon och han ber mig att komma hem. Jag vet att han unnar mig det här och har inget emot att jag bor i Grekland. Jag vet att han alltid kommer att stötta mig i alla de beslut jag tar. Jag saknar honom så otroligt mycket! Det är ju min Pappi! Varje gång vi pratas vid vill han att jag ska boka ett flyg hem om det bara ska vara några dagar fram och tillbaka. Envisas varje gång gör han, om att jag ska säga ett datum jag kommer hem.

Mitt hjärta krossas då jag fortfarande inte kan säga ett datum då jag hade tänkt åka hem. Jag har ingen aning om hur min sommar ser ut. Jag vet inte vilka som är kvar i Grekland och vad jag borde göra eller inte göra. Ska jag resa själv? Med någon? Samtidigt känner jag en bekväm känsla i kroppen att jag är faktiskt klar här. Jag har inget emot att åka hem. Samtidigt är det en mycket viktig sak som håller mig tillbaka och får mig att vilja leva det här livet för alltid.



Saknar er där hemma men än är inte den här resan över! - Puss, älskar er!


With you it's always a perfect day


Först av allt vill jag tacka er alla som tycker om att klicka in på min blogg. Besökarna blir bara fler och fler för var dag och det är kul att så många har hittat hit. Om ni tror och tycker att jag kan sprida intressant läsning och underhållning för någon annan, om det så råkar vara en person, så är jag super nöjd. Så sprid sprid sprid min länk gott folk! TACK!

Tillbaka till idag, Tisdagen den 29:e Maj 2012. - Kärlek. Underbar. Trygg. Seriöst. Skratt. Värme. Perfektion. Framtid. Passion. Detta är bara några få av de ord som beskriver den här dagen. Har haft en toppen dag. Visst går det upp och ner ibland. Men det är så livet är ellerhur? Hur vore livet om det bara var bra hela tiden? Det är bergochdalbanan jag rider som får mig att uppskatta de dagar som idag.

Dubbellektion i skolan.
Student restaurangen för CHICKEN TUESDAY!
Hem
Studerat
20.15 Mötte upp Kilian för en fantastisk kväll.
Det var inget komplicerat bara vi två och rekvisita.
En flaska vin
Öl
Snacks
Honungsmelon
Shisha
Filt
Kamera
Bra atmosfär
Vi gick till en park som ligger i närheten av där vi bor och hade en toppen kväll. Bilder beskriver mer än tusen ord så delar med mig av våran engångskamera (via en iphone app) vi lekte med i början av kvällen. Snart fortsätter kvällen med en film "Change up". Väldigt enkel simpel film som man kan somna till. Rekomenderas varmt.
xoxo


An Amazing Start

Had an amazing start of my day today! Cuddles, long breakfast with egg, milk, coffe, feta and tomatoes! Listening to Swedish Radio menawhile the sun is shining! I don't have to leave my apartment until 40min so I'm just enjoying this wonderful morning and on top of that it's CHICKEN THUESDAY at the student restaurant !

Have a great day folks! - This will be a great one !





Productive

Är super stolt! Har verkligen kommit igång med min uppdras och skrivit 4 hela sidor och hittat en massa bra information! Så är taggad och fortsätter denna måndagskväll med mer skrivande! Puss



The Video of the week!

So we rented Buggies When we where in Cyprus and Went on a Safari. We had so much fun seeing lakes, waterfalls and going around the cypriot landscape and mountains. This is a bit of what we saw.

Enjoy!




High & Lows

Igår var jag verkligen bitter. Bitter på allt. Idag är det nya tag. Har fått inspiration av min lärare om min uppsats och i helgen drar jag till Frankrike och träffar dom absolut bästa i hela världen!! Så har den här veckan på mig att skriva 10 sidor uppsats och sedan läsa mig in på de andra två uppsaterna! HEPP!
Något mer seriöst är att Erasmus bubbland börjar ta slut. De första personerna åker redan hem inom 1 månad. Fina Sandra åker hem den 25:e Juni och det gör även Jesper med. Jag fruktar Juli månad. Är ensam i Thessaloniki halva månaden och jag vet inte vad jag ska göra. Jag vill aldrig att Julimånad ska komma. Jag vill inte säga hej då, jag vill inte att det här underbara livet ska ta slut! Känslan av att kanske aldrig mer se vissa personer igen är hemskt.
Så i juli kan jag antingen:

a) Åka till någon Grekisk ö och söka jobb
b) Resa runt själv (?)
c) Åka hem till Sverige fram och tillbaka
d) Flytta hem....
Så om någon känner någon som söker arbetskraft på någon grekisk ö så vet ni vart jag finns.



xoxo




I'm trying to type the word "Love" but something is holding me back



Creative Night

Har hittat fantastiska foto-appar Som ger fantastiska bilder. Det kommer här att synas!



B I T T E R F I T T A

Idag är jag en riktigt bitterfitta pågrund av dessa fem anledningar:

1. Vädret:
Vädret här i Grekland är tio gånger sämre än vädret hemma i Sverige. Det regnar, regnar....återigen regnar och så regnar det lite mer. Det är klibbigt, molnigt och så slänger vi in lite blixt och åska på det. Medans mamma ligger hemma och badar i poolen och solar sitter jag inne och försöker studera. Vilket leder till punkt nummer två.

2. Mina studier:
Jag flyttade till Grekland den 8:e januari detta år och har nu spenderat 5 månader, 9 dagar och cirka 4 timmar i Thessaloniki och har ungefär studerat sammanlagt 40 timmar av dessa.... och det var i februarimånad när vi hade tentamen i Grekiska. Då är det exkluderat de timmar jag har varit på lektion sen marsmånad vilket är totalt cirka 20 gånger. Istället på lektionerna sitter jag och bloggar eller gör något annat vilket leder oss in på punkt nummer tre.

3. Husfru-bloggar:
Jag var inne och vandrade runt på blogg.se och några av mina favoritbloggar då jag konstaterade för min underbara vän Sandra att alla husfrubloggare är bra på allt och kan ALLT. Men ärligt, dagens husfruar kan för sjutton allt! Målar om, pysslar, gör kreativa egna lampor, dukar bordet fint bara för att ta två kort till bloggen, gör egen isglass...samtidigt målar dom sjukt snygga tavlor, har ett heltidsjobb samt ett barn under 2år. De sköter hemmet och har säkert fantastiskt sex med sin underbara man. Är bitter för att dom är allt jag inte är. Bitter leder oss in på punkt nummer fyra.

4. Mina Grannar:
Jag tycker så illa om mina grannar. Men jag är fullständigt övertygad om att dom tycker illa om mig, och min rumskompis, med då vi har haft X antal fester på balkongen, "väsnats" i trappuppgången och bara för att vi är Erasmus studenter. Jag är dock övertygad om att jag tycker mer illa om dom. Grannen mitt emot har korkade fåglar på deras balkong som varje gång det är sol (som på senaste tiden vart väldigt sällan) sitter ute och konstant piper. Grannen till vänsters ringklocka hör jag i mitt sovrum tio gånger dagligen om och om igen. Gubben i den lägenheten klagar på mig för att jag ryckte i hissdörren när jag väntade på att den skulle komma ner till entrén. Kärringen under oss klagade för att vi försökte få bort allt vatten på vår balkong då det "låter" på hennes balkongtak.Kärringen mitt emot vår balkong har en stackars hund, som jag faktiskt tycker synd om då hon är så pass överviktig att hon inte kan ta hand om den, och därför släpper ut den på balkongen istället för att gå ut med honom. Dock skäller han KONSTANT hela dagarna vilket får oss att bli mentalt sjuka.

5. Min hyresvärd:
NEDRANS KÄRRING är det enda jag kan säga om henne. FY! Hon anklagar mig för att ha gjort sönder en av våra toaletter fast den var sänder när vi flyttade in för fem månader sen. Där rök min deposit på 260€! Tack och adjö! Något som jag absolut hatar är när någon anklagar mig för något jag inte har gjort. Jag är världens sämsta på att ljuga (fråga min pappa) och när man heller inte lyssnar på min sida av historien och fortsätter att anklaga mig och skricka hemska saker på grekiska....då är jag inte längre din vän. Det är nu förklarat krig!

AH! Det kändes väldigt bra att få lätta på mitt hjärta. Nu känner jag mig bättre. Bitterfittan tackar för sig.


xoxo


Love confession

Just one kiss on my lips
Was all it took to seal the future

Forbidden love
Are we supposed to be together

Once upon a time
There was a boy
There was a girl
Hearts that intertwine
They lived in a different kind of world


Study day.

Nu sitter jag och Sandra på iheart café och pluggar...jag har ingen motivation What so Ever! Men jag kämpar på. Har man inte behövt plugga på 5 månader så är det inte synd om en. Det här ska gå vägen!
Puss alla och en extra varm kram till min mamma på morsdag! Älskar dig



T A V E R N A

Dåligt med studerande idag med. Men har tittat upp biljetter till Rom och festivalen "Rock in Rome" mer får ni veta senare....
Ikväll ska vi alla gå på taverna då Stephanies amerikanska vän är på besök. Sitter och dricker vin med världens finaste Sandra.

Hoppas ni får en fin kväll. Här ska klackarna slås i taket.



Guards in Athens

Så, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Här är en film från när jag och Kilian var i Aten. Det är "soldatbyte" utanför parlamentet och de ser väldigt roliga ut. Nästan hästliknande. Enjoy!



Escaped the Rain and The Thunder

I Onsdags var vädret si så där och ändå bestämde jag och och Kilian att vi skulle gå till andra sidan hamnen och lämna innerstaden ett tag för en promenad längst vattnet. Cirka en timmes promenad åt öst satt vi längst vattnet och pratade om stora och små ting. Vi kunde se från vart vi var, mot stan att det spöregnade där borta och vädret slog om väldigt snabbt. Vinden blev starkare och starkare och jag var ett tag rädd för att blåsa iväg eller hamna i mitten av en storm.
Dagen var helt perfekt. Vi satt uppe på ett berg i en mycket trendig miljö och tittade ut över havet medan vi drack en otroligt dyr kaffe. Sedan påvägen hem gick vi genom en marknad. Vi gick hem och bytte om snabbt för att senare mötas upp och gå ut och ta en drink på "Blues Bar" och sedan iväg till taverna för att avnjuta 5 rätters middag som vi delade på. En helt perfekt dag.
Einfach perfekt









Family Dinner

Idag har jag gjort småsaker man annars annars får gjort. Senare var det middag med dom finaste. Marie, Fabian hade gjort sig själva en fabulös sallad och jag, Steph och Sandra gjorde sallad, småpotatis med smör och salt och steak!!
Skulle ha studerat idag, men ack! Imorgon så är det dags! Upp kl.08 (MYCKET tidigt för en Erasmus Student) och här ska det för sjutton pluggas!!!!
Puss och kram och hoppas ni har haft en bra dag!
En extra kram till Krage, Vicki och Lido! Är så sjukt exalterad att få träffa er igen! Är såååå glad! COUNTDOWN. Snart ses vi i Frankrike, Nice!!
xoxo


Medelhavet?

Ja jag bor ju i Grekland men det känns ju inte på vädret som vart på senare tid. Det började med 27grader sol och sen en låg period med regn och nu mot kallare väder.
Jag flydde Skandinavien för värme..inte hjälper det när det aldrig har vart så kallt i Grekland som det här året. Vilken tur man har.



When u are amazingly BORED!

Worth to mention that Kilian has normally curly hair and I straight.



When Mary is talking

....we do something els.



Grekland i Kris Del. 1 : Lathet & Arbetsam

Det är inte något nytt för världen att Grekland är i stor financiell kris. Grekerna är trötta på att bli framställda i media som de "lata griserna". De är dock inte rädda för att uttrycka sina känslor om krisen och vad de tycker om den rådande situationen. Det är alltid lika intressant att ha en konversation med en grek om vad de tycker och vad det är för faktorer som har gjort att dom har hamnat i den sitationen landet är i. Även finns det många åsikter om vems fel det är och vad världen/EU/Grekland bör göra åt krisen.

Jag tänkte dela med mig några av de åsikter som jag har hört på vägen under min resa här i Grekland och det här är del 1.

Ung Grekisk man ca. 24 år.
Det grekiska folket har upprepade gånger sagt emot att de är lata. Vissa påstår att de jobbar hårt och att deras föräldrar jobbar fortfarande trots att de är närmare 60 år. Det anses normalt att ha siesta mellan 14.00 och 17.30 eftersom det är som varmast då och ingen kan enligt dem jobba när det är varmt ute. I många andra länder installerar man en aircondition.

Jag hade en konversation med en ung grekisk man en kväll och vi kom självklart in på krisen. Det är ett ämne som man gärna nämner till utläningar och många vill mer än gärna dela med sig av sina åsikter. Dock är det inte alla gånger de är beredda på vad utläningen har att säga om krisen från ett annat perspektiv. Den unga mannen berättade att hans föräldrar hade vart och besökt stockholm för två år sedan. Jag blev genast intresserad och undrade vad de hade för åsikt om min hemstad och hur länge dom hade vart där. Två veckor sa han och dom gillade det inte speciellt mycket.

Absolut okej om man inte gillar min hemstad, men blev genast mer instresserad av att veta varför. Mannen sa att det inte fanns några balkonger i lägenheterna mitt i stan och att det genast skulle vara tyst kl. 22.00. Inte nog med det tyckte han att svenskarna jobbade för mycket och att det var alldeles för mycket hets och att det aldrig blev mörkt, hur kunde vi svenskar sova under sommaren? Mycket intressant tyckte jag att det var just dessa uppfattningar hans föräldrar hade fått efter bara två veckor. Men det är sant, vi dömmer väldigt fort som människor. Vi dömmer inte bara personer utifrån förstahandsintrycket utan även städer, maten vi blir serverade och andra kulturer. Jag började ifrågasätta med en mycket intresserad underton, varför han tycker att vi jobbade för mycket och varför det var konstigt att man skulle vara tyst efter kl. 22.00?

Jag är en person som har väldigt svårt att vara tyst när en möjlighet för en intressant diskussion kommer upp. Jag diskuterar gärna mer än att sitta och småprata med en person. Man får ut så mycket mer från en person genom diskussioner. Jag kan "genast" se vad du har för värderingar och vad du står för. Det som jag gillar mest med diskussioner är faktiskt att efteråt eventuellt har någon av parterna ändrat sin åsikt som man hade från början. En annan person har öppnat en ny dörr och gett personen insikt från en annan vinkel att se en situation. Det är coolt.

Jag blev fundersam varför den här mannen tyckte att det var konstigt att det skulle vara tyst kl.22.00 när det ständigt är lappar i min trappuppgång och i min hiss om vilka tider det ska vara tyst i huset. kl.14.00-17.30 (siesta) och 22.00-07.30 ("Tysta tider"). Tro det eller ej men det är även olika tider under sommaren och vintern.

Så konversationen förflyttade sig sakta över till en diskussion. Jag satte mig emot om att greker inte är lata då Grekland och Spanien är de enda två länderna med siesta........(!) och det förekommer minst 3 röda dagar varje månad (?). Och det kan vara för en massa löjliga orsaker så som att de ska rösta i valet (2 arbetsdagar ledigt) eller att det råkar vara den 1:a måndagen i Juni (röd dag).

Det finns säkert 100 andra länder som har det betydligt varmare än Grekland och Spanien mitt på dagen, men inte har dom siesta. Jag frågade även mannen varför han tror att världen (!) har fått den uppfattningen om att greker är lata. Han svarade att det är medias fel. Media har presenterat en bild av grekerna som lata och oarbetsamma, trots att det enligt honom inte är så. Han berättade även att hans föräldrar är i 64års åldern och är nu pensionärer. De får inte mycket pengar från staten och trots att de inte behöver arbeta så jobbar det på olivgårdar och hjälper till på familjens hotell. All credit till dom svarade jag, helt fantastiskt att de fortfarande vill arbeta. Men i Sverige går du i pension i 67 års ålder (mer eller mindre) och då har du förtjänat att gå i pension. Jobbat hårt i mer än 35år så förtjänar våra pensionärer att inte jobba en sekund till de sista 30åren om dom inte vill det. Mannens svar var att om vi vill gå i pension tidigare så borde vi bara göra det, och om vi vill ha siesta under dagen så bör vi demonstrera för det och kämpa.

DEMONSTRERA?!
Alla invånare i ett land är beroende av varandra. På ett eller annat sätt är vi alla enade och vi måste i slutändan ta hand om varandra och det är faktiskt genom skatt. Jag svarade att vi kan inte demonstrera för att få siesta eller för att få mer röda/lediga dagar. Det fungerar inte så. Jag läste en artikel bara några dagar innan att det kostar Sverige ca. 1 miljard kronor varje röd dag. Han sa innerligt att vi borde enas tillsammans och om vi vill ha mer lediga dagar bör vi gå ut och demonstrera för det och visa vårt missnöje. Men du kommer bara så långt genom demonstration....Som en ung 14årig kille sa i en dokumentär "Children of the riots" om Greklands ungdomar som en demonstrationsgeneration.

"We can demonstrate as much as we want to show them our dissatisfaction,
but then what? What happens after that?"

Efter att ha levt i Grekland i 6 månader kan jag säga utifrån mina egna åsikter och erfarenheter att jag kan se varför Grekland är i kris. Det är först och främst dags för folket att ena sig genom att börja betala skatt och inte bara demonstrera. Men först är det dags för en STOR reformation av parlamenten så de kan förvalta invånarnas pengar och önskemål på ett respektabelt och värdigt sätt.

(Detta inlägg är skrivet utifrån mina åsikter och erfarenheter som utländsk student i Grekland. Jag skyller verkligen inte krisen på folket och jag unnar alla greker som jobbar hårt och försöker att jobba sig igenom den hemska situationen som de lever i. Det är dock en självklarthet att något måste göras och det är snarast.)





Earthquake

Anlände nyss till skolan och ämnet som togs upp är jordbävning. 15sek jordbävning i natt som var runt 5 på richterskalan i Sofia men som kändes även i Thessaloniki. Men inte kände jag detta. Sov som en stock och har haft mina egna problem i natt med fruktansvärda magkramper. Vaknade tre gånger och låg och kved för att senare springa in på toaletten för att jag trodde att jag skulle spy.

Är i skolan nu. Dubbellektion...snälla skjut mig.



SJÄLVSTÄNDIG

Det är såhär kvinnor på 2000-talet är. Självständiga. Inte behöver vi några män inte!
Förutom att jag sitter och sympati spyr.



UEFA

Sitter nu med nästan hela gänget och tittar på Chelsea vs München. Vi är i grekiska bostadshuset för studenter där dom bor Gratis. Här finns tv, biljard, Fotbollsspel och ett mini market plus öl!
Matchen är ganska tråkig och inte mkt händer Bayern äger matchen men jag supportrar fortfarande mitt Chelsea. Har man dateat ett galet Chelsea fan i London så finns det inget annat än att fortsätta supportra laget.
Frågan är om det kommer att sluta 1-0 till Bayern eller straffar....
Precis nu när jag skriver detta så blir det 1-0 till Bayern. FAN!
ha en bra kväll!
xoxo


Happy B-Day but happy sucky day

Det är Jespers 24:e födelsedag och vi har haft en underbar dag med massa skoj och överraskningar för honom. men så blev jag av med min plånbok. Den blev stulen ifrån Min ryggsäck medan jag hade pa mig den...... Det suger.



Home Sweet home

Klockan är nu 06.00 och jag, steph och Jeromine sitter utanför gaten och väntar på att vårt flyg ska boarda.
Igår låg jag och steph på stranden (Coral bay) hela dagen och det kändes må jag säga när jag kom hem 6h senare. Liiiite röd men är nöjd över att ens få färg! Vi saknade pojkarna lite men en perfekt avslutning på resan.
Gick senare till sängs kl.21 och nu kan jag inte vänta till att få komma hem igen.. Familjen Thelin och Lido kan förvänta sig ett vykort. Om jag nu någonsin lägger dom på postlådan. Haha.
Nu ska jag på flyget och hem och krama om någon som väntar. Massa pussar.



Paphos harbour

Igår låg vi på stranden hela eftermiddagen och njöt och tog en tupplur. Senare köpte vi upp halva super market för 75€ och tanten i kassan kunde inte tacka oss nog.
Middagen var hemlagad....mer eller mindre...bestående av chicken nuggets och ris med hot sås!
Beer games på balkongen i lägenheten och en massa skoj.

Nu sitter vi och äter lunch. Vi är vid hamnen i Pafos och har varit och sett massa gravar "Tombs of the king" vilket inte var begravningsplats för kungar utan för rika personer.

Bilden nedan är från hamnen och vår lunch!
Ses!

(inlägg från fredag 11/05/2012)



.



Cypern

Nu sitter hela Erasmus Gänget på planet (RyanAir) påväg till CYPERN!!!
Har varit där två gånger innan med familjen men jag är super exalterad. Jag, Kilian, Jesper och Sandra plus hennes syster ska dela lägenhet i Pafos! 800m från stranden och en massa skoj! Uppdateringar kommer att komma under veckan!
Hoppas ni alla har det bra!
En extra kram, puss och kärlek går till världens bästa Mamma (ML) och Pappa (Lars) !!
xoxo
Thessaloniki


.



Hemlängtan

Idag har jag faktiskt tänkt på att ge upp. Att åka hem. Har inte sett mina familj eller Johanna på 5 månader. Och just nu känns inte detta liv här värt något alls. Vill bara hem och pussa och krama min familj. Hoppas ni alla har en bra dag.

Puss.


Beach of Thessloniki

Hmmmmmmm.........



One Day at the beach

Det är för tillfället Tysk invasion i Thessaloniki då två av Kilians bästa kompisar är här och hälsar på.
Cinco de mayo var eskalerande kul men fullt ös medvetslös var slagorden för kvällen. Mina grannar både på andra sidan byggnaden, nedanför, ovanför och på samma våning är inte så glada. Stephanie fick en rejäl utskällning dagen efter när hon städade på balkongen. De enda orden Sandra hade dagen efter var:
Jag blir nu straffad för igår.
Hur som haver så är det fest förbjud i lägenheten på ett bra tag nu. Men vår Hyresvärd har svårt att vräka oss eftersom ingen annan kommer kunna flytta in och det har hon inte råd med. Vi är nu bara 2 personer istället för 3 så för tillfället förlorar hon till och med pengar så vräka oss är en omöjlighet.

Hur som helst!
Igår var jag, Stephanie, Kilian, Fabian och Thomas på stranden hela dagen. Tog två bussar (kostar 50cent) och lekte, spelade fotboll och "Horse", åt på taverna nere vid vattnet och drack en massa öl! :)
En helt perfekt dag. När vi återvände till centrala stan igen var vi helt slut och ingen Erasmus fest för oss.



Cinco de Mayo

5:e Maj....bara en anledning att laga mexikansk mat av en halv mexikan, Göra Sangria och umgås. Heja CINCO DE MAYO!



RSS 2.0