My Bad

Är otroligt ledsen för dålig bloggning. Det har bara inte vart på min prioritetslista tyvärr.
Mitt liv ser ungefär ut så här i veckorna:

Vaknar runt 11.00

"pluggar" Lite grekiska, gör hemläxan

går till Student restaurangen kl.13.00

14.00/15.00 börjar grekiska lektionen (pågår i 3,5h)

slutar 17.30/18.30 - Går till studentresaturangen.

20.00 kommer hem igen - planerar för kvällen och kommer hem sent.


Så någonstans däremellan är man otroligt mossig i huvudet och orkar inte alls att blogga. Så återigen - Jag är ledsen och JA jag ska bli bättre. Det kommer updates nu idag och i veckan om vad som händer här.
MYCKET HAR OCH KOMMER FÖRÄNDRAS. Bildregn ifrån alla våra tripper kommer också!

xx Denise


Sick.

Hej allihoppa!! Jag får verkligen be om ursäkt för DÅLIG uppdatering på bloggen. Men sen jag anlände till Thessaloniki har min energi nivå varit otroligt låg . Har absolut ingen aning om varför men min teori är att det har varit så otroligt mycket intryck och jag har försökt få hela den här upplevelsen att sjunka in.
Alla i klassen har varit förkylda. Eller är. Och nu är det min tur. Inte bara förkylning utan en hemsk hosta på det!


Har så ont i mitt bröst att jag inte vet vart jag ska ta vägen! MEN trots det så har jag pallrat mig utanför dörren idag. Hade nog aldrig klarat av att vara kvar i min lägenhet hela dagen. Jag och Kilian har varit ute på stan och spatserat längst vattnet och hamnen. Tog en OTROLIGT stark och konstigt kaffe - som var för övrigt mycket gott. Kilian har klagat på hjärtklappningar efter det haha!


Nu sitter jag på i Heart Café och bloggar/redigerar bilder och pluggar. Har inte varit i skolan idag tyvärr. Min kropp är så låg och jag hade aldrig klarat av att sitta i 3,5h och lära mig grekiska. Så sitter och lyssnar på musik, njuter av den här underbara dagen (trots att jag är sjuk) och hoppas att Kilian kommer och joinar mig efter sin lektion.


SEEE YAAA!!!


En perfekt dag i Grekland.



Edit.

I have just arrived back from our day-trip today so I'm starting to edit some pictures and I will get back to u all!


Time To *Piiiiiip*

HEEYY!!
Den här dagen har gått extremt fort. Man märkte att alla i klassen var extremt trötta på att lära sig grekiska och läraren var sjuk.
MEN Idag så är det fest på universitetet. Vi ska väll gå dit och kolla in DJ båsen och alla grekiska studenter. Men jag har blivit inbjuden till en Grekisk födelsedagsfest så jag ska nog gå dit och säga hej. Sen blir det biljard med resten av EILC familjen. Sen UT PÅ STAN!! Jag är inte alls Taggad på att vara på universitet och festa. Förra veckan var det slagsmål och massa förstörelse och folk fick åka in på sjukhus så stan för mig. Se vad Thessaloniki har att erbjuda!
Dorka and I saaaaayy: HEEEEYYYY FOLKS! LET'S DO THIS!!
xxx
Love to u all!!


Slap in The Face

Har precis läst ett mail från min lärare ifrån Sverige. Jag har reviderat min uppsats så som hon har sagt och gjort mitt bästa men nu måste jag fortfarande revidera en gång till. Jag orkar inte!! Aja, det blir att låsa in sig i bibblan i helgen och köra stenhårt.

Malacka.






It's Over . . .

Now we just finished school for today. And I'm tired!

We are not going to the free student restaurant and eat, eventho they serve fish today. It's Dianas Birthday and me and the girls are going to a Tavernen. (?) I have no idea what that is but according to everyone who have tried to explain it to me it's some kind of a restaurant. Anyways, I'm just glad to eat somwhere els than the student restaurant and Some protein maybe!!!

Ha a great evening!


Heeyyy All

This post will be in English cus I'm on a Greek computer and it will be a problem for the English speaking to translate this post...

Right now I'm at school. We were supposed to have lesson now, but apparently this 1,5h is for us to check our emails and Facebook if we want.

Everyone here is having a cold. And the people who knows me, knows HOW MUCH I HATE when people are blowing their noses around me. It’s just the sound of it and the germs. UIK!

However, now my throat is letting me down and I’m cuffing a lot. So this week – NO Tequila for me! Gonna find a cinema and just enjoy the City. Tomorrow we are going to a museum and on Sunday we are having our first trip. More update about that. Today I finally took some pictures with my Nikon Camera as well so I’m so excited and CAN’T WAIT to go outside and capture the beauty in this country.

Today is Diana’s birthday, so it’s time to celebrate. Dinner and desserts is on the meny!!!!!

Have a great Day everyone!!!!

XX Denise



IKEA - a part of beeing Swedish

I helgen som var besökte vi IKEA för att handla in alla nödvändiga saker. När jag kom till lägenheten så fanns det absolut ingenting. Inget täcke, ingen kudde, inga tallrikar eller något alls. Så jag spenderade 63€ på det absolut billigaste jag kunde hitta. Stekpanna, en kastrull och plastmuggar och plastskålar...Vill inte bjuda över människor och dom tappar och gör sänder mina saker...Det kostar pengar. HAHA.
Hur som helst så kunde jag inte handla svenskmat som jag hade hoppats på. Men det är inte sista gången jag besöker IKEA.. Tyvärr så är det ju alltid som så att IKEA ligger otroligt långt bort. Så man måste sitta på bussen i cirka 40min. Det är väl okej, en Täby tjej som jag är ju van vid att åka kommunalt (Speciellt när man är snart 23 och inte ens har något körkort)
IKEA är som att komma hem. Man känner igen sig, man har vissa saker i sitt egna hem och man läser svenska.

Självklart var det Lunch som stod på schemat!


Orkade inte ens äta upp allt, men den svenska flaggan gjorde min dag!


Jag och Elena


Anna (min granne från Finland), Anna (från Örebro uni) och Aleksi



När vi var klara på IKEA så låste jag och Elena in våra saker i flera skåp i Entrén för att sen ta oss till tydligen Greklands största shopping center (?) Vet inte om det är korrekt, men folk vallfärdar för att komma hit, så nu kan jag iallafall säga att jag har varit där.



(Medierranean Cosmos) Allt heter Cosmos här haha.


Inhandlade en guldtopp och ett par svarta jeans då mina från GAP gick sönder/sprack i Torsdags...


With You I Feel Safe

We all need someone. We all want one. Feel it once and you are hooked. Don't let me go. Resist and I will try to stay. Eventho I'm already hooked.



Sverige, Grisslehamn Sommaren 2011




Partying like no tomorrow

I lördags var det den andra Erasmus festen. Det var öppet för andra grekiska studenter också och som vanligt var det ös!
En öl kostade 1€ och folk drack dricka det hade tagit med sig hemifrån och det är ju som sagt lagligt att röka inomhus här i Grekland. Så det tog mig tillbaka till när jag var 16 år och jag och min vänner var på Klubb W i München bryggeriet och alla rökte. Speciellt minns jag när min pappa kom in till stan för att hämta oss och vi satte oss i bilen och han sa:

- usch, ni luktar fruktansvärt mycket rök! HAR NI RöKT?!

(ingen kommentar på det svaret)

Hur som helst så var det lite Drama involverad och eftersom det var drama så var det ju självklart Tequila inblandat också. Det är även en kulturkrock för att här slutar inte festerna klockan 02.00 som det gör i TRÅKIGA Örebro, och heller inte kl05.00 som det gör i Stockholm. Utan här slutar festen när folket går hem. Så festerna fortsätter in till klockan 08.00 på morgonen!!








(Bilderna ovan är tagna från Elena Wolf)

Hur som helst så hade vi alla det kul....TILLS!!
Jag gick ifrån studentrestaurangen  (där festen hade varit, med mina klasskompisar) men eftersom jag måste fortsätta stora vägen längre fram (cirka 10min) så sa vi hej då vid stora korsningen. Efter att ha gått i cirka 5min så stannar en bil och en kille skriker på grekiska. Han sa någonting om "ella" Vilket betyder "kom igen". Just precis då tog mina pengar slut på mobilen och jag kunde bara smsa. Jag smsade flera i klassen för att försöka få någon att ringa mig. Men alla hade däckat. Den här greken slutade inte, trots att jag sa ifrån och skrek nej. Han följde efter mig ända hem då han förstod att det inte var någon idé. Men han på något sätt försökte få in mig i sin bil. SÅ hädan efter går jag inte ut utan min "självförsvar spray" som jag har fått av underbara Anna Johansson (min klasskompis i Örebro).

Tack för mig. Hej!


This is how we do it Erasmus Style

Förra veckan var det två fester á la Erasmus Style!! Som jag har förklarat innan så är man "Erasmus student" om man är utbytesstudent inom Europa. Sååååå i torsdags var det vår första fest för alla Erasmus studenter. Som vanligt var det förfest i ena korridoren (som är endast för erasmus studenter) som heter Matsi. Över hälften av alla utbytesstudenter som går EILC kursen (den grekiska kursen jag går just nu) bor där. Det bor även Erasmus studenter från förra terminen som har tagit oss under vingarna och visat oss hur allt går till och vart det finns vad.

Så här såg det ut då (torsdag):







xx
Dénise




Now I'm On Bloglovin!

Follow my Journey in Greece!


I ❤ Kaffe

Äntligen har jag fått njuta av min första kopp av härligt kaffe här hemma i lägenheten. Det är som att vara på moln!
Jag ska iväg och köpa mig själv en hatt. (om jag kommer iväg innan skolan börjar)
Ska även ta mig ut och fotografera massa. Är så Exalterad!!
Ha en bra dag allihoppa!!
Love to All of U




BFF!

Lido och jag är väldigt lika varandra och när man är van vid att ringa varandra 10 gånger om dagen eller spela in roliga "hey tell" meddelanden så är det svårt att helt plötsligt bryta det.


Så det här inlägget tillägnar jag min käraste vän Johanna invalido Lido Liedgren!


- Om ni någon gång skulle möta oss tillsammans så förstår ni vad jag menar. Vi överröstar varandra, tappar alltid rösten och skrattar otroligt mycket och högt. Inte nog med det, när vi lyssnar på våra alltid så roliga videodagböcker så vet vi inte vem det är som pratar egentligen.










Revealing: part two!

Ärligt talat!
Vi skämtar hela tiden om hur Greklands ekonomi har gått under och hur vi i slutet av året säkert kan köpa landet om vi vill. Men när man kommer hit så förstår man. Vi ser hur byggen som en gång i tiden var menat för att göra Thessaloniki fint och vackert..är nu i ruiner och inga arbetare jobbar.
Lärare på filminsitutet har lagt av. Lärarna bestod av "arbetande" personer som lärde ut film vid sidan av, och dom är nu inte längre intresserade av att lära ut på universitetet. Det är ingen struktur där tydligen och dom kommer och går som dom vill.
Väl inne på universitet i "den nya delen av filosofi byggnaden" där vi har våran grekiska kurs en gång i veckan, sitter elever och röker inne i byggnaden, det är skitigt, ingen städar och ingen bryr sig.

Så här ser det ut på toaletterna!! - Ingen toapapper eller ens toalock. På vissa ställen är det bara ett hål. Som tur är har man vart i Kina och där är det ju ännu värre!
Det är tyvärr så att skolorna inte ens har råd med att köpa in toalettpapper.

Det fanns en turistbyrå här i staden. Den sköttes av volontärer och det gick inte att längre ha igång den. Det kostade för mycket och man kunde helt enkelt inte helt plötsligt ta betalt.
Det är ändå så att det är otroligt mycket som är gratis i Thessaloniki och studenterna har många rabatter att ta del av.
Vill iallfall informera om att det är många i Grekland som lider just nu. Ta hand om varandra!


Bad update!!

Heeey All!!
Ursäkta mycket dålig uppdatering från min sida. Det har varit mycket att ta in nu den första veckan.
Men så här ligger det till... Jag har nu gått en vecka i min grekiska kurs vilket är 3,5h varje dag månd. - fred. Det är sjukt svårt!! Men jag kan säga:
Hej jag heter Dénise   -    Με λενε Ντενιζ
Jag är ifrån Sverige    -    Είμαι από τη Σουηδία
Jag förstår inte -    Δεν καταλαβαίνω
Tack -    ευχαριστω
Hej/Hej då  -    Γεια σας
etc etc. Nu idag har vi lärt oss om vår familj.. Eller snarare Iannis familj. Vi skriver mer eller mindre:
"han är gift med, hon heter. Han har en son och en dotter."
Idag har det varit varmt på dagen. Så fort solen skiner är det helt okej varmt!! Så fort solen går i moln och det blir mörkt är det rätt kallt här i Grekland men en svensk viking som jag klarar av kyla!!
Uppdateringen fortsätter i nya inlägg som kommer snarast.
KÖÖSSSSS Miss Ya All...


K&K Break

If we just sat here and took a deep breath and found leep of faith.



KnappKarlsson, Väddö Sommaren 2011




Food court á la Greek Style

Nu klockan 14.oo ska jag träffa mina klasskompisar för att gå och äta lunch på den fantastiska studentrestaurangen. NOT.
Usch. Men man är hungrig och det är Gratis så man äter. Jag uppdaterar med bilder sen så får ni se ifall ni själva skulle trycka i er den här maten eller inte.
Ses senare för update!
xx
Dénise


First step to be a greek

Hey All!


Idag har jag fortsatt med mina grekiska studier.. från klockan 14.oo - 17.45 satt vi alla 9 personer (i min grupp) och koncentrerade oss oerhört på att både förstå, prata och läsa Grekiska....Det går långsamt frammåt.

Visst är det kul att lära sig men nu när allt är nytt och man försöker skaffa sig vänner och känna sig som hemma är det mycket svårare att få in det i huvudet. Det är så många nya uttryck och inget på varken svenska eller engelska.

Hur som helst så skaffade jag mig ett Grekiskt nummer. Så från och med nu kan ni nå mig på

0030 698 618 18 23


Jag kommer att så småningom byta simkort till min iphone och då kunna använda mig av Whatsapp och Viber men för tillfället är den låst och det är inte möjligt. Ska bara ta reda på hur jag kan låsa upp den så återkommer jag. Tills dess är mitt svenska nr fortfarande i bruk men kommer inte att svara.

Har även besökt ena korridoren för europeiska studenterna och det är en party korridor. Träffat Irländare, Belgier (?) massa tyskar och en Österrikare plus Finne och Dansk.

Jag trivs och än så länge är det inte så dåligt :)

Jag kommer att uppdatera mer men jsut nu har jag huvudvärk och SUPER trött.




It's Something about the odd ones

You do not always have to be like everyone else. You do not always have to look like everyone else. We all develop differently. And your pace is the right one.



Stockholms skärgård, Väddö Sommaren 2011




INLÄMNAD!

Nu är uppsatsen inlämnad för andra gången!!! Reviderad och klar. tio sidor till blev det så hoppas att min 54 sidor räcker!!!!!!!!
Så jävla skönt!! AH!!
Domen kommer imorgon om uppsatsen är godkänd eller om mera förändringar måste ske.
DAH DAH DA DAAAAH!
Have a great Evening Guys!
KÖÖSS!


Final Exame.

Oj oj oj. C-uppsatsen har tagit så mkt tid!
Så nu ska jag göra min pappa glad (och främst mig själv) och äntligen skicka in min C-uppsats efter att den har revideras!

SÅ FIRAS MED ETT GLAS VIN!!



p.s Uppdatering om fina Thessaloniki kommer senare, med ett lite bildregn!
Love to all of you!


Revealing: part one!

Registreringen på skolan är klar! Vi var fyra stycken av typ 30 som var där i tid. Sen allt mellan 08.30-09.00 droppade det in folk.
Argyro (min fadder) lärde mig två sekunder efter att vi träffats att greker kommer inte i tid. Get used to it! - Okey är bra för min del då jag alltid kommer fem minuter sent. Tidsoptimist!

HAHA! Så handlade jag idag! jesus, det är ju bara det en konst! När jag skulle betala mina 20€ på kortet fick jag först dra det, gå bakom kassan till en annan kassa skriva in pinkoden, sen signa kvittot och sen på kvittot vid den första kassan.....pju! Jag måste verkligen ta ut mer kontanter...

Tänkte avslöja den första delen av mitt boende...Det vill säga min utsikt! Jag bor jätte bra! Egen balkong och fräscht! Passar mig perfekt eftersom jag är lite kräsen, ni som känner mig vet att jag inte riktigt klarar av vissa lägre standarder och då menar jag främst att sova i äckliga/ofräscha situationer/ställen. Usch! Det är min värsta mardröm! Så på så sätt är jag nöjd! Så den här utsikten ska jag lapa med många glas vin i handen!

Utsikten till höger -upp mot bergen.


 

In zoomad utsikt upp mot bergen


 

Ner på gatan, färsk frukt och bredvid är det ett bageri



Utsikt mot höger byggnaden allra längst bort än universitetet, 100m :)


 

Utsikten rakt fram...Detta är det man möts av men jag väljer hellre att titta åt vänster!


 


xx

Dénise

 

 





Just a moment of amazingneeeesss

Jag trodde aldrig att den här dagen, ankomstdagen, skulle bli så toppen!
Jag anlände till flygplatsen och min fadder hämtade upp mig och vi tog bussen in till stan. Hon visade min nya lägenhet där hyresvärden mötte mig för att lämna nyckeln. Inte nog med det så pratar hyresvärden svenska... Han har bott 20år i Göteborg... Men engelska pratar han inte lika bra.

Jag lämnade alla mina saker och vi gick hem till min fadders släktingar där jag blev bjuden på traditionell grekisk middag med ett glas rött!! Så väl behövligt då det är söndag och de flesta affärer stängda. Inte nog med det så delade vi många skratt och historier! Mycket hade vi alla gemensamt. Det kändes direkt som om att det här kommer att bli min "grekiska familj" här nere.

Argyro är som sagt en volentär från skolan och hon har tagit emot mig med öppna armar! Min lägenhet är helt tom, det finns inge täcke, inga kuddar, inga tallrikar eller någonting. Efter att jag fick fantastiskt god mat (sovlaki ?) så tog Argyro mig till hennes farmor och farfars gamla lägenhet och jag fick låna:


  • fyra tallrikar
  • fyra av allt bestick
  • fyra glas
  • ett täcke
  • en kudde
  • och en toarulle :)

Jag är så otroligt lyckligt lottad och är så otroligt tacksam! Inte nog med det så var flygvärdinnorna på SAS helt fantastiska! Mamma hade informerat dom att jag skulle åka med flyget från Stockholm till Aten och jag fick gratis macka, Té, biscotti och en goodie bag med vin, öl, cola och snacks.....SÅ NU Vettnii sitter jag i min nya lägenhet i Thessaloniki, Grekland och packar upp med en Mariestad i handen.

Jag hoppas och tror att jag kommer att känna mig som hemma.
Grekerna har redan försökt övertala mig om att stanna över sommaren. Har inte ens vart här i 12 timmar! :) ME LIKEY!


Xx
Dénise


I'M HERE!!!

Nu är jag här!! Sitter och väntar på att mim fadder ska komma och möta upp mig på flygplatsen sen ska hon visa mig till min lägenhet!! EXALTERAD -var ordet!

Men mycket nervös!! Alla pratar grekiska med mig och jag förstår inte..och när jag säger att jag inte pratar grekiska (ÄN) så skakar dom på huvudet viftar med handen och här sitter jag nu...och väntar...men kan inte kommunicera med någon.

MEN!!!! Om två månader kan jag kommunicera det vill jag lova!!!

Xx
Denise



ATEN, Half Way

Hola! Nu är jag i Aten, har mellanlandat och kommer att få vänta i totalt 3h tills mitt flyg till Thessaloniki går. Nu är klockan 12.15 (Grekland är en timme framför Sverige) och planet går om 1,5h så sitter på ett cafe och tittar på The Big Band Theory! - Det är så fantastiskt roligt!!! Det är så kul att jag många gånger måste hålla för munnen för att inte skratta rakt ut!
Klockan 16.00 är jag i lägenheten! Hepp!


DESTINATION THESSALONIKI

Igår hade jag en fantastiks lugn och bara super bra kväll med två fantastiska pinglor Karolina och Sophie! Dricka vin och prata om allt mellan himmel och jord var fantastiskt!

Nu är det boarding och jag beger mig nu till Grekland! Först Aten för att sen byta till inrikes flyg till Thessaloniki. Väl framme väntar en volentär från skolan som ska möta upp mig och hjälpa mig till min lägenhet!


Livet leker gott folk och nu säger jag hej då så länge!!

Xx
Denise



BON VOYAGE!

Nu är jag påväg!

Arlanda - Aten

Aten - Thessaloniki

Klockan 16.oo idag hämtar jag ut mina nycklar till min nya lägenhet i ett helt nytt land!


Hej då vackra Stockholm <3
PEPP!!


Sunshine in My Heart!

Ser fram emot varmare bräddgrader. Än är det inte vår men varmare än i Stockholm...

SUCKERS!!! ;)



What a Great Day!

Sverige, Stockholm levererar!! Börjar med att vakna upp och dricka mitt härliga kaffe...kommer sakna det. Och fick skjuts in till stadsbibblan.

Väl framme i stadsbiblioteket står en hord utanför och väntar! Jag kom till bibblan tre minuter i 12 och dom öppnade klockan 12!!! Hade jag absolut ingen aning om! - vilken tur!!

Inte nog med det var jag effektiv i bibblan i lite mer än två timmar TROTS att det satt ögongodis framför mig som jag bara ville kasta mig över!!

Väl när jag var klar skulle jag lämna tillbaka min böcker så erbjuder ett annat ögongodis till gentleman, mig att gå före i kön! YIIHAA!!

När jag sen går på tunnelbanan från rådmansgatan till T-centralen så står jag och väntar på tunnelbanan bredvid en man i sina äldre dar... När tunnelbanan stannar till och dörrarna öppnas står han först framför dörren men blockerar vägen för de andra bredvid (som alla var killar) och säger:
-Damerna först!
-Ahh ÅHH aww TACK så mycket, svarade jag med ett stort leende!
- det är så man ska göra eller hur, säger han och ler!
Vilken fantastisk lite äldre man!

Som sagt Stockholm levererar..kanske är ett tecken på att jag ska stanna hemma? - Not going to happen!



Moving Day

Två timmar tog det att packa ner hälften av mitt örebroliv i lådor. Nu är det säng, soffa och lite andra möbler kvar i lägenheten..lämnat till till Söta Sanna som ska bo i där tills jag kommer tillbaka. Hela bilen är super full med saker. Jag och min prins (hund) sitter och kramas i baksätet tillsammans med två flyttlådor och en micro.

En och halv dag kvar tills jag bor i Grekland..hinna packa upp och packa ner. Oj oj oj!

Nervös i magen!

Xx
Denise



Two of one kind but different to the size

Bild tagen på cirkus i maj 2011. Tillägnad min syster Danielle som är just nu i CanCun, Mexico.



This is Christmas!

Sitter just nu på Gustavs Grill och bari Sälen och väntar på att After skiin ska börja. Lillen och jag har åkt i isiga backar, men det är ett fantastiskt bra skidväder, +1 grad och lite vind. Ingen sol och is i backen men vad gör det när familjen är samlad?



RSS 2.0