Revealing: part two!

Ärligt talat!
Vi skämtar hela tiden om hur Greklands ekonomi har gått under och hur vi i slutet av året säkert kan köpa landet om vi vill. Men när man kommer hit så förstår man. Vi ser hur byggen som en gång i tiden var menat för att göra Thessaloniki fint och vackert..är nu i ruiner och inga arbetare jobbar.
Lärare på filminsitutet har lagt av. Lärarna bestod av "arbetande" personer som lärde ut film vid sidan av, och dom är nu inte längre intresserade av att lära ut på universitetet. Det är ingen struktur där tydligen och dom kommer och går som dom vill.
Väl inne på universitet i "den nya delen av filosofi byggnaden" där vi har våran grekiska kurs en gång i veckan, sitter elever och röker inne i byggnaden, det är skitigt, ingen städar och ingen bryr sig.

Så här ser det ut på toaletterna!! - Ingen toapapper eller ens toalock. På vissa ställen är det bara ett hål. Som tur är har man vart i Kina och där är det ju ännu värre!
Det är tyvärr så att skolorna inte ens har råd med att köpa in toalettpapper.

Det fanns en turistbyrå här i staden. Den sköttes av volontärer och det gick inte att längre ha igång den. Det kostade för mycket och man kunde helt enkelt inte helt plötsligt ta betalt.
Det är ändå så att det är otroligt mycket som är gratis i Thessaloniki och studenterna har många rabatter att ta del av.
Vill iallfall informera om att det är många i Grekland som lider just nu. Ta hand om varandra!


Postat av: Maggie

Naw! Haha ser ju verkligen ut som en tecknad förfärad liten figur, supersöt!

2012-01-18 @ 15:36:08

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0