Early but yet so late

Har packat gjort mig redo för den första skidåkningen!! Är taggad till tusen och hoppas att det är tredje dagen gillt för oss!

En mycket trevlig och rolig kväll igår på en BBQ restaurang och sen engelsk pub för mig och kilian. Tre timmars sömn! Två timmar mer än igår! Kanske i natt jag får fyra timmar.

Var meningen att vi skulle vara i backen 8.30 när dom öppnar men nu har vi precis ätit frukost och är påväg till backen!

Ha en bra dag!



Queens Pub!

Ingen skidåkning som sagt! Men en fyra timmar "power nap" och en massa promenerande. Nu ska vi spela biljard och dricka mer öl. Det är galet billigt här och trots ingen skidåkning så har jag fått färg på nosen och fint väder och toppen sällskap!

K Ä R L E K



Lots Of wind and Sunshine

Har inget mer att säga än att vi har hyrt alla vår utrustning och vi gick redo och klara mot backen och mot den otroligt lång kön! - 2h minst!

SÅ INGEN SKIDÅKNING IDAG pga mycket stark vind uppe på toppen!!


Bara så ni vet.......


*ARG*


Right now!!

Redo för första åket!! Har sovit 1timme i natt! Galen första natt i Bulgarien! Jag känner mig som en överkörd katt men detta blir kul!

NU KÖR VI!



Sunshine!

Fick lite dåliga nyheter. Bussen till Bulgarien som skulle gå på morgonen hade för få anmälda så vi får ta eftermiddagsbussen istället. Vilket menas med att vi förlorar en skiddag. CRAP!
Men sitter nu på min stora balkong och solar och inväntar att klockan ska bli 15 så att vi kan börja röra oss mot bussen som tar oss till Bulgarien!
Det är så underbart väder just nu! Solar i linne och shorts! - just saying !
Ciao!


BANSKO! - Bulgaria!!!!

Dagen D är äntligen här! Jag, Alexandra och Kilian är just nu på bussen påväg mot BULGARIEN!! Vi ska åka skidor och roa oss i skidorten Bansko!

Om hotellet tillåter så kommer det Live uppdateringar under helgen!!



POOOW POOOOW!!!


Önskar att mina två favoriter Vici och Lido var med. Men vad gör det när man faktiskt får åka skidor :)











My Baby Sister!

Planen idag var att gå förbi jornalist högskolan och registrera mig för universitetet men eftersom Sandra (från mitt hem universitet i Örebro) flyttar hit till Thessaloniki nästa vecka, och även hon måste registrera sig så ingen administrationsdag idag.

Däremot vaknade jag till 4 fantastiska sms från min Lilla syster Danielle! Fyra exalterande sms om att hon redan nästa vecka kommer att komma till Grekland och hälsa på mig. Jag saknar min lilla syster och resten av min familj. Jag är väldigt nära hela min familj och jag är överlycklig att få en liten familjedos här i Grekland!
Kan inte beskriva med ord hur glad jag är idag! Inte nog med det så är det sol ute och jag har precis tagit på mig en långklänning och är redo för lunch i studentrestaurangen!
(Haha! Jag bjuder på dessa bilder!!)

Ses snart syrran!

K Ä R L E K


Summary Of This Wednesday




xoxo


Right Now!

Just nu är det lite folk hos mig och Marie. Det är Alexandra, Fabian, Tristan, Michael, Kilian och jag. Måste bara påpeka att jag älskar livet här! Jag är på moln just nu!
Idag har det varitadminstationsdag! Skickat papper fram och tillbaka gått till Erasmus Office och betalat min resa till Bulgarien!!!!!!!!! POOW POOOW!!
Ha räen försökt fixa ett grekiskt ID nummer och officiellt bli Greek! Med det menar jag att jag måste bli greek för att ha en hyreskontrakt!
Jag och Kilian har gått genom hela staden igen. Jag har Köpt:
  • Två Klänningar
  • En tjocktröja
  • En T-shirt med amerikanska flaggan på (Kilian hatar den)
och ingen Bogdaza (en grekisk dessert) som var ett av våra mål med dagen. Inte nog med det så är Kilian som ett barn. Han förstår hälften av vad vi var tvugna att göra för att registrera oss vid universitet och jag var tvungen att upprepa mig själv tusen gånger!  Men det är okej, jag gillar honom
In English
The Translate Buttom is on the top of the header!
Love, peace and out!
image description
image description
image description
image description


Have To Love This.

För varje dag som går blir min början som ERASMUS- student bara bättre och bättre. Vädret är nu som svensk vår och vårkänslorna bubblar. Har träffat helt fantastiska vänner här och jag trivs som fisken i vattnet.

I collaget: Anna och jag på stan. Vattenfallen i Edessa. Kilian och Jag i Edessa. Ridning i bergen i norra Grekland. I ❤ EILC

Küss!
xoxo


Just here

I am on a German computer and that is why this post is in English so all my international friends can understand.

I know I have been very bad with posting more pictures on the blog. I will defenitly be better and will try to take more time for my blog. I can see how the visitors is boooooming in to the roof when I posted on Facebook and when I am updateing and I really appreciate it!


Anyways. Today Kilian got bad news from his landlord. A third roomate is moving inn to the living room. The living room does not even have a bed or a closet for storage. IT is SO Crazy! So he felt a bit down and sad cus the landlord does not wanna reduce the rent for this. SO Denise mision was to get this kid a little bit happier at least think about something els for a while. --> Food and Alcohol. The best recepie!!!!!!!!!


Right now are we sitting in his living room probably for the last time and Heineken and Ouzo in each hand.


Btw: Next week are we going to Bulgaria (Bansko) for sking!! POOOOW POOOOOW!!!




It's Offical! I Speak Greek!

I onsdags hade jag exmen i grekiska! USCH va svårt det har varit att lära sig detta. Men samtidigt kan man plugga mer än vad jag gjorde.
Jag kan kommunicera på grekiska och jag förstår grekiska.

Μιλάω και καταλάβουνω λίγο ελληνικά
- Jag pratar och förstår lite grekiska


Men jag är otroligt stolt över mig själv att jag kom hit två månader tidigare och lärt mig om grekernas kultur och språk. Tycker att det är otroligt viktigt att lära sig sånt för att vara respektfull mot invånarna. Man blir bemött på ett helt annat sätt när man kan kommunicera bara enstaka ord.


Kanske ni förstår vad jag har skrivit?




K Ä R L E K






Revealing: part Four - My Room

Som ni alla vet har jag flyttat från min lilla studio till en betydligt större lägenhet. Den här lägenheten har två badrum, tre sovrum, ett kök och vardagsrum som går ihop och en ENORM balkong!!!
Detta är mitt rum. Och jag känner mig som hemma! Jag är verkligen hemma....


Revealing: part Three - Stalker 1 & 2

Det är inte klokt!
På 6 veckor som jag har bott här har en massa galningar kommit i kontakt med mig. Jag har ingen aning men jag är tydligen en magnet för stalkers. Mer eller mindre Fyra stycken på 6 veckor!

Jag tar det från början.....

Första helgen jag var ute berättade jag att det var en man med en bil som förföljde mig och försökte få in mig i hans bil. Men jag rullade vidare hem och ignorerade honom. Läxa: Ha Alltid med med pepparsprayen!

Efter den här utgången så var vi i skolan som vanligt på måndagen. Efter halva lektionen så gick vi till cafeterian då en man kommer fram till mig och säger:

- Hej Sverige! Du är Denise va? Svensken?

Jag ser ut som ett STORT frågetecken och har aldrig sätt den här mannen i mitt liv (trodde jag) och svarade:

- Eh, jo jag är Denise och är svensk...Känner vi varandra?


Den här killen smilar och han har den VÄRSTA andedräkten du kan tänka dig och har GUL beläggning i hela munnen! - Aldrig i livet att vi har haft en seriös konversation tidigare!!

- Kan jag ta med dig på en kopp kaffe så vi kan lära känna varandra bättre. Jag hade väldigt kul sist.


Jag tappar min haka och undrar vad sjutton har jag och den här mannen egentligen gjort!
- Jag har pojkvän (lögn) och tackar för din förfrågan men tyvärr.


2 dagar senare
Jag och mina vänner är på en nattklubb som heter Eight Ball då jag känner en hand på min axel och en röst som jag på något vis känner igen som säger:

- Hello Denise, Swedish.


Jag vänder mig om och där står han, fortfarande med en gulbeläggning i hela munnen. Läxa: Erbjud nästa gång en tandborste.

1 dag senare
Vår klasskompis fyllde år och vi alla skulle fira henne på en Taverna och vi gick som en grupp upp mot restaurangen då en röst säger:

-Hey Sweden! Denise! How are u?

"OMG!" Tänker jag i mitt huvud. Vad gör han här? Där står han med ett stort smile och fortfarande en gulbeläggning på tänderna och försöker förgäves att få mitt telefon nummer. Mina kompisar fortsatte att gå eftersom dom vart med mig alla tidigare gånger och orkar inte ens höra på mina försvarstal. Läxa: Ge aldrig ut ditt telefonnummer till någon som aldrig borstar tänderna. Det blir aldrig en relation av det hela.




xoxox




Soon is this over

Sitter och pluggar nu!
Usch! Har examen imorgon på Grekiska!! OMG! Jag försöker verkligen men kan bara inte komma ihåg dessa konstiga ord!!
Men önska mig lycka till! och återigen för tredje gången kommer nu bloggen att uppdateras mer och fler spoilers om mitt liv kommer att avslöjas!!
Den som väntar på något gott ;))


It is what it is

Idag är det Fredag och igår var det Fabians födelsedag och utgång på det! Är lite sliten idag men helt okej. Ingen utgång eller häng för min del. Bussen mot stan går imorgon kl. 07.30 och ikväll är det lite Denise Time och film.


Hoppas ni alla har det bra hemma ! Här är det toppen och bor äntligen i min nya lägenhet och trivs sjukt bra!!


Puss och kram





Moving!

Hej !
Det är mycket som händer just nu. Jag har haft problem med min hyresvärd om att jag vill flytta. Eftersom att jag lämnade en deposit på 500€ när jag flyttade in hotade han med att inte ge mig tillbaka dom pengarna. MEN nu har han ändrat sig efter en het debatt på telefonen.


Så imorgon kl.12.00 måste jag flytta ut och kommer att bo hos en vän tills jag flyttar in i min nya lägenhet. Den nya lägenheten är otrolig! Den är så fin och hyran är halva som jag har nu. Jag kommer flytta in med en Österrikisk tjej som heter Marie och hon är fantastisk. Jag är super taggad och är otroligt glad. Men OM jag skakade efter mitt samtal med hyresvärden. Moment of truth imorgon om jag ser mina pengar eller inte. Om det hade handlat om 100€ hade det vart okej och skitit i dom men när det är 500€ vilket motsvarar nästan tre hyror i den nya lägenheten så är det inte kul längre.


Jag har packat hela kvällen och ska gå och lägga mig nu. Fabian kommer och hämtar mig med bilen imorgon och skjutsar mig till Kilian som bor granne med min nya lägenhet och lämnar alla mina saker där. Sen onsd-lörd sover jag hos Fabian och Alexandra för i helgen så åker hela EILC klassen på övernattningsresa vilket vi alla ser fram emot.


Inte nog med det så ska jag ÅKA SKIDOR I GREKLAND NÄSTA HELG!! Sug på den ni!


Livet är aldrig lätt för Dénise, det vet ni alla som känner mig. Men Livet är bra!


Xoxox




Tonight is The night

Hey all!
Sitter och lyssnar på Skrillex och TAGGAR för ikväll! Ikväll är det Erasmus Party @ Eight ball och jag är super taggad!
En lång grekisk lektion som handlade om plurar fick min hjärna att nästan explodera!
Jag och Marie har varit och tittat på lägehet idag. Det är nämligen så att jag ska flytta ut ur min nuvarnade lägenhet. Den är otroligt dyr i jämförelse med alla andra lägenheter. Den här lägenheten har tre rum, ett stort vardagsrum och kök. Sen en balkong som går runt hela lägenheten!! ROOF TOP PARTY!!!!!!!!!!!!
Det är hälften så dyrt som min nuvarande hyra och då är den här lägenheten inkl. elektrisitet. Detta kommer bli grymt bra!!
Nu ska jag iväg hem till Kilian!
SEEE YA!


RSS 2.0