Athina - Αθήνα

Athens
(På tåget kl.07.30, utsikt från fönstret. Resan tog 6h från Thessaloniki - Aten)
Aten är en mycket vacker stad. Ruiner och vacker omgivning. Kulturen däremot är helt annorlunda. Den helgen vi besökte Aten var det ortodox påsk som firas i över 2 veckor och på stan kunde man se små kycklingar säljas för mindre än 1€. Aten är absolut en stad man ska besöka med sin käraste. Vackert.


Överallt i Grekland kan man hitta street art. Den första bilden är ifrån Atens "gamla stan" och den andra hittade vi utanför vårat hostel. En man som spränger Euron...jo, problem har dom. Den tredje bilden är Kilian med hans egen ras, lite internt men han är en Pingvin och jag gillar Pingviner dom är mycket söta. Jag är tydligen en eskimo.


Acropolis var ett självklart val att gå till och turista som alla andra tusen vallfärdare. Parthenon är en mycket vacker ruin som lyses upp på natten. Uppe på Acropolis topp ser man ut över stan vilket är en fantastisk vy.


The Old Olympic stadium. Den andra och tredje bilden är jag och Kilian sittandes i "kunga tronerna" där majestäten satt under olympic games där dom kunde se ut över stadion och de nakna männen som utför olika sporter.


Den första bilden visar mer eller mindre hela "old olympic stadium". Kilian säger att 1:an är lycklig (självklart) den som kommer trea är glad eftersom den just klarade sig till prispallen, men den som kommer på andra plats är bitter och ledsen för att den inte kom på första plats. Stockholm arrangerade the olympics 1912 i vårt vackra Stockholm.



Men jag är fortfarande no. 1!!


Parlamentet. Man kan få betala för att få duvor på sig och sedan en bild på det. Även se "soldaterna" spatsera och växla i en hästliknande dans.



Video och bilder från Aegina Island kommer snart.

xoxo








Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0